fredag 11 maj 2012

Steg för steg :)

Det går stadigt framåt för oss, och troligen får vi nycklarna till huset i kväll. Det skulle bara vara så bra om vi kom in till helgen, mycket behöver göras och det kliar i fingrarna på oss att få sätta igång. Igår skrevs alla papper och idag var vi på en sista check i huset innan för att se att inget var borttaget eller ändrat.

Det var en ca 5 cm tjock bibba med papper att skriva på igår. Alla måste försäkras en extra gång om allt eftersom man så lätt kan bli stämd här. Notarien som var med oss berättade också att vissa papper tillkommit efter att utlånande företag/banker försökt lura kunden efter ett tag med att säga att räntan ändrats och försöka lura av dem pengar på det ena eller andra sättet. Jag blir så förundrad över många saker här, jag är väl godtrogen, men också uppvuxen med ett system man kan lita på. Här finns större utrymme för bluffmakare, därav alla papper som ska skydda än för det ena och än för det andra...... En annan sak som är annorlunda är att man inte träffar säljaren. Allt går genom ett företag som är mellanhanden. (Escrow) Inga handskakningar och lycka till som vi gjorde vid köp och sälj i Sverige.

Nu är vi i alla fall så oerhört lättade att vi är inne på slutspurten, det blev ett långt lopp, men det var det värt i slutändan. Nu ska vi bara fixa till "objektet" i fråga med lite färg, golv och upprensningar här och där.
Bilder kommer........

Igår tog jag itu med trädgården här igen........ Full av taggar idag:/ Hoppas det var sista eller åtminstone näst sista gången. Vi har 30 dagars uppsägning från och med idag. Trevlig helg till er alla , nu har jag lite att ta itu med:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar