torsdag 9 augusti 2012

Varmt!!

Vi har fortfarande sommarlov denna vecka och nästa. Den här veckan är det varmt, 28-29 grader. Tyvärr kunde jag inte ta med mig barnen att bada tidigare i veckan för Christopher skar sig ganska rejält förra veckan och såret gick inte ihop. Men nu är det bättre så idag tog vi en tur till poolen och svalkade oss. Jag passade på att simma längder medan grabbarna roade sig. De har gjort om reglerna så de måste ta ett simprov varje gång för att få vara i poolen, och när det är gjort behöver jag inte passa dem. Ganska bra, annars simmar de ju aldrig på riktigt, utan flamsar mest omkring.....;)

Idag har vi registrerat in Joseph i skolan igen. Nu närmar det sig... Han hade valt spanska som andra tillval (Band dvs Klarinett som första), men visste inte om han skulle få det. Man måste ha höga betyg i engelska och matte för att få två tillval. Joseph har bra betyg i matte, men sänkte sig i engelska på slutet av förra terminen, så det var inte helt säkert att han skulle få det. Det gick bra i alla fall och han får läsa spanska. De börjar så sent med språk här. I nian tror jag de flesta tar spanska, men då är det deras första erfarenhet av ett nytt språk. Vi börjar ju med engelska på lågstadiet och Joseph hade redan börjat med spanska i 6:an innan vi flyttade hit.

Det har varit riktigt lugnt ett tag, men nu börjar det dra ihop sig med fullbokade kvällar i ett par veckor fram över. Om knappt två veckor kommer familjen Håkansson hit och stannar i 5 veckor. Så nu har vi en ny "deadline" som vi vill få saker och ting klara till. Vi har lite folk att bjuda hem också, som inte sett vårt nya hus än.....

Vi gjorde en miss med Christophers återanmälan till fotbollen. Den skulle ha gjorts i Mars/ April. Vi står på väntelista nu och hoppas att han kommer med. Han tyckte det var så roligt och det gick ganska bra för honom. Hoppas, hoppas!!

Nej, nu ska jag återgå till att städa upp döda myror...... Vi har haft invasion, så i tisdags kom det ett företag och sprutade både inne och ute. Joseph hade en myra som förirrat sig in i hans öra en kväll när han skulle sova. De var i sängar, alla rum, köksskåp osv, blä! Men nu ligger de mest och skräpar i hörnen, så fram med skurhinken igen då.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar