fredag 6 januari 2012

Då är det bara att vänta....

Vi såg ett hus vi gillade i tisdags, det gällde att handla snabbt sa mäklaren och kom hem till oss efter husgruppen på kvällen så att vi kunde skriva alla papper och ge ett bud på huset.
Igår fick vi veta att det var fler bud som getts och vi var inte högst, men de ville anta vårt bud av någon anledning...... (tack Gud!) Det är en "shortsale", som det kallas när ägaren inte kan ha kvar huset utan banken tar över, så nu får vi vänta i några månader för att få veta om vårt bud blir godkänt hos alla "investors" (ursäkta min svengelska). Det heter shortsale, men är allt annat än en kort process, kan ta allt från 3 månader upp till ett halvår. Så som sagt var, så är det bara att vänta......

Hade en tänkvärd diskussion med en av en av mina söner när vi just lagt budet: "Kan vi inte lägga lite över så att vi kan vara mer säkra på att få det?" Nej, sa jag vi lägger detta budet och så ber vi och ser vad som händer, och så får vi lita på att det som händer är meningen. "Men, sa han, tänk om de andra också är kristna, vem ska då få huset?" (:-)) Jag förklarade för honom att Gud har en plan för alla människors liv, inte bara för de som tror på honom. Visst var det lite ensidigt tänkt, men lite gulligt också, och förhoppningsvis fick han en liten större insikt i hur stor Gud är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar