fredag 1 februari 2013

Den spännande fortsättningen på skolvalet.....

Joseph hade en klarinettuppspelning i skolan i onsdags. Han hade övat ganska mycket för han ville försvara sin "förstaklarinettplats" i bandet. När han kom tillbaka var han dock ganska moloken... besviken på sig själv, det hade inte gått lika bra som han hoppats på. (Nerver) Vi kom i alla fall hem och gick och pulade lite på var sitt håll, sen gick Joseph och duschade och jag satte mig i soffan. Under den tiden fick vi båda en tanke i huvudet... så när han kom ner sa jag: Vi kanske kan ta resultatet på det här spelprovet som en liten fingervisning angående skolvalet. (Eftersom det är klarinettspelandet det hänger på om han ska välja den ena eller andra skolan) -Precis vad jag tänkte på i duschen! sa han. Vi kände en enorm lättnad båda två och kunde släppa både provresultat och skolval. Inte för att vi skulle låta det helt och hållet bestämma, bara en liten indikation som sagt. Nästa dag kom han hem med beskedet att han åkt ner några platser och fick nu spela andraklarinett. Han sa att han nu lutar åt att gå på den andra skolan där allt annat förutom att de inte har band, är bättre. Vi började titta på deras hemsida och Joseph blev eld och lågor (Inte ofta han går igång på något som har med skola att göra) Det verkar verkligen vara ett bra val. De specialiserar sig på datateknologi, konst, media, och musik. Det känns verkligen spännande! Det är en lite mindre skola, så de har högre intagningskrav, vi får se vad som händer, fortsättning följer.......

Det är verkligen roligt att få vara med och ge sina barn verktyg för livet. Det var nog första gången han fått vara med om att själv få fråga Gud och sen ta på allvar, det han tycker sig höra. De har ju varit med om att be och se vad som händer när vi som familj tagit steg, men det är så speciellt att få se dem göra det i sitt eget liv.

1 kommentar:

  1. Jag önskar verkligen att Joseph kommer in där han vill och att han får trivas riktigt bra!! Vi står också inför ett val då vi i dagarna ska ta beslut om Anton ska börja på Kunskapsskolan eller ej... Svårt! Men skönt att vi och våra barn har Gud att rådgöra med och lämna vår oro till.
    Ska be för Joseph. Kram/ Anna

    SvaraRadera