fredag 29 november 2013

Köttbullar och annat

Det var en trevlig tillställning uppe hos Jims syster igår. Mycket mat och trevligt sällskap:-) I dag är det Black Friday. Det innebär att man går man ur huse för att handla. Redan igår kväll började rean på vissa ställen. De riktigt seriösa "shoparna" är ute hela natten. Grabbarna ville iväg till ett par affärer idag, Jim följde med, jag höll mig helst därifrån. Jag tycker inte om allt riv och slit efter grejorna som det lätt blir när folk är hysteriska över att få det allra bästa priset. Visst är det bra att hitta billigt, men att ena dagen vara tacksam för allt man har och sen nästa dag, (eller redan några timmar senare) ge sig ut för att skaffa mer prylar, och armbåga sig fram för att komma först........ lite konstigt! Det här gjorde jag istället.......

100 köttbullar till ett Julknytis med lovsångsgänget på söndag, och så blev det lite till oss också.
Sen är köket i en enda röra förstås........ fett över allt!


Christopher var på kalas, men när han kommit hem tog vi ett litet kvällsdopp





torsdag 28 november 2013

God morgon

Det är så tyst i mitt hus,  men vaknar man före kl 6 på Thanksgiving, får man nog räkna med att vara ensam en stund. Det har varit så skönt med lov den här veckan, grabbarna har kommit ifatt med sömn och kunnat jobba med sin svenska så att de nu ligger före tidsplaneringen. I går var vi och såg Hungergames, Catching fire på bio. Mysigt! Idag bär det av till Yuccaipa och Jims systers familj för att fira Thanksgiving. Jag ska baka bröd och göra en Äpplesallad som jag brukar göra till Thanksgiving.  I morgon får jag börja tänka på att det är  första advent den här helgen...... Man blir inte påmind om det eftersom ingen annan sätter fram några ljusstakar. Men å andra sidan börjar många juldekorera direkt efter Thanksgiving...... Får se hur mycket jag tar fram i första vevan:-)

fredag 22 november 2013

Hösten är här!

Idag är det kallt i mitt hus!! Regnigt och grått utanför, mysigt!! Snart är skolan slut för dagen och då börjar "Thanks giving-lovet" Det är så välbehövligt med lov nu. När de kommer tillbaka till skolan är det sen bara tre veckor kvar till jullovet. De har kämpat på så bra båda två, superduktiga! Skönt att få sova ut en vecka, även om jag nuförtiden har svårt att sova längre än 5..... börjar väl bli gammal. Kanske lovet kan hjälpa till och justera det lilla problemet:-) I går hade vi en liten föraning av thanks giving på husgruppen. Vi hade knytis. Det fanns mycket godsaker där, och ändå blev det nästan min vanliga, enkla, svenska smulpaj som fick mest uppmärksamhet..... hi hi.

måndag 18 november 2013

Tacksam

I går var det den första av våra "helandekvällar". Det var riktigt bra, och jag känner mig så lättad idag:-)  Det hände en hel del både inre och yttre helande, Hurra!! Men det viktigaste för mig var att Guds närvaro fyllde hela rummet. Utan det kunde vi lika väl ha packat ihop och gått hem. Jag har haft en infektion i halsen hela veckan, som vanligt när jag har något viktigt att använda rösten till..... Det var lite bättre på lördagen, men på söndagsmorgonen var det värre. Jag kunde inte sjunga en hel sång igenom ens, i kyrkan på morgonen ..... Stod i bänken och bad och halvt grät i min eländighet, visste att om bara några timmar var jag tvungen att ha rösten tillbaka. Längtan att ära Gud tog överhanden och jag hade inte tid att kämpa för mitt tillstånd. Han är såååå bra!! Jag visste ju att hela den här grejen är Guds påhitt, och jag tänkte att han fixar väl till det på något sätt, eller så får jag helt enkelt använda den lilla kraxiga röst jag har kvar. Jag gick fram för förbön innan jag gick hem för säkerhet skull. Kände inget då, men under eftermiddagen lättade det och även om jag inte var 100% på kvällen så var det helt ok. Tack Jesus!! Det funkade jättebra med bandet, och jag kände mig ganska lugn i ledarrollen. Ja, nu är det bara att fortsätta..... Den här tillställningen kommer att äga rum en gång i månaden. Det var ca 50 personer där, jag var glad att inte var fler första gången. Det var första gången jag spelade piano offentligt här (förutom på kvinnoretreaten), så nu fick jag genast fler förfrågningar..... Ska spela på söndag förmiddag. Det är kul, bara det att pianot är så otympligt att bära med sig, behöver själv helande i ryggen efter varje gång ;-)

måndag 11 november 2013

Tiden går fort när man har roligt.

Ja nu närmar det sig slutet på våra vänners vistelse... I morgon flyger de tillbaka till Sverige. Vädret har verkligen samarbetat, och de har fått många sköna stranddagar. I lördags var vi medbjudna till en svensk-amerikansk familj i Newport Beach. (Som till råga på allt också varit missionärer) Det var jättetrevligt, vi hade mycket gemensamt och kommer att fortsätta träffas. Deras son är 15 år, och kom bra överens med våra grabbar.



Finn 3 pojkar i trädet;-)




söndag 3 november 2013

Fotbollshelg (igen) och skönt häng med vänner

Nu har vi en "All Star" fotbollsspelare i familjen. Det var spännande och intensivt med uttagningar igår och idag, men Christopher kom med i laget och är så lättad och glad. Så då gick vi från den ena säsongen till den andra på mindre än en vecka.... ;-) Nåja, jättekul för honom!! Jim har gått sin andra utbildningshelg på någonting inom mäklarområdet.... Vet inte exakt vad det är, inte sälja hus, men någonting i den branchen. Och så kyrka i morse förstås, vår fina kyrkofamilj!!
I eftermiddags tog vi oss en tur med vännerna.......



.....Och hamnade på Soup plantation.......