fredag 27 december 2013

Mera Jul och så lite inlines

På Juldagen var vi hos Jims syster med familj. Det var mysigt, vi uppskattar familjekänslan, man kan sakna närheten till min familj som vi alltid umgicks så mycket med och då är det skönt att känna att vi är en del av något större även här.

Här är mina julkorgar som jag pysslat ihop till dem. Det var lite hemgjorda, svenska godsaker i dem. Knäckebröd, kola och knäck.



God Jul i stugan!!

Idag tog vi vara på det vackra vädret och ledigheten (vi tre som hade ledigt) och åkte inlines.
Det var härligt, ganska längesen vi gjorde det nu. Grabbarna hade växt ur sina egna inlines och fick hoppa upp ett steg, vilket innebär att han, pappan som är rättmätig ägare till de största nu verkar vara utan....... Vi får väl passa på när han jobbar....;-)



God fortsättning önskar jag er alla!





tisdag 24 december 2013

God Jul!

Då har vi firat den 24:e efter alla konstens regler... I morgon blir det på Amerikanska.


Lyckades få till ett helt OK julbord



Till och med Julmust hade jag hittat, kallad "Scandinavian Christmas soda"



Julgodis, och så fick även vi en julhälsning av Benjamin Syrsa.



Julgudstjänst med Ljus-tändning.


Jul i vårt hus


Tomtarna kom......den ena efter den andra, vi måste ha varit snälla i år :-)


God Jul till er alla!





Husgruppskväll i julens tecken

 Det var julpyssel på husgruppen i fredags, stora som små ivrigt deltagande.





Dekorera stora pepparkaksgubbar, allt köpt i en liten låda.......... (ingen kommentar) men tydligen kan man vara ganska kreativ ändå!







torsdag 19 december 2013

Bereden väg för Herran



Den här sången har verkligen drabbat mig den här advent. Har aldrig känt att den så aktuell som jag gör det här året. Vilken text!! Jag blir helt enkelt knäsvag!


Traditionell
Text: F.M. Franzén
Bereden väg för Herran! Berg, sjunken, djup, stån opp.
Han kommer, han som fjärran var sedd av fädrens hopp.
Rättfärdighetens förste, av Davids hus den störste.
Välsignad vare han som kom i Herrens namn.
Guds folk, för dig han träder, en evig konung opp.
Strö palmer, bred ut kläder, sjung ditt uppfyllda hopp.
Guds löften äro sanna, nu ropa: Hosianna!
Välsignad vare han som kom i Herrens namn.
Gör dina portar vida för Herrens härlighet.
Se, folken kring dig bida att nå din salighet.
Kring jordens länder alla skall denna lovsång skalla:
Välsignad vare han som kom i Herrens namn.
Ej kommer han med härar och ej med ståt och prakt;
Dock ondskan han förfärar i all dess stolta makt.
Med Andens svärd han strider och segrar, när han lider.
Välsignad vare han som kom i Herrens namn.
O folk, från Herren viket i syndig lust och flärd,
Giv akt, det helga riket ej är av denna värld,
Ej av dess vise funnet, ej av dess hjältar vunnet.
Välsignad vare han som kom i Herrens namn.
Den tron, som han bestiger, är i hans Faders hus.
Det välde han inviger är kärlek blott och ljus.
Hans lov av späda munnar blott nåd och frid förkunnar.
Välsignad vare han som kom i Herrens namn.
Jerusalem är öde, dess tempel fallit ner.
Dess präster äro döde, dess spira är ej mer.
Men Kristi rike varar och sig alltmer förklarar.
Välsignad vare han som kom i Herrens namn.

Lite julfix

Pepparkaksdeg på gång


Ett par dagar senare, bakade och garnerade





Under tiden puttrar mormors kola vidare.......



Nu närmar sig dopparedagen med stormsteg!



måndag 16 december 2013

Glömt projekt, fotboll och så lite ryggskott

Det var en superintensiv helg med fotbollsturnering 4 matcher, julfest för ledare i kyrkan och så var det min söndagskväll att spela i kyrkan....... Fotbollen är lite annorlunda nu på "All Star" Christopher var ju van att vara bland de bättre och fick spela mycket på matcherna. Nu är det mycket bänktid. Vi har hört att det är mycket politik i den här klubben och att man bör tillhöra en viss krets för att få spela. Det verkar också vara de som har varit med tidigare år som får vara med mer..... Nyttig läxa på ett sätt, men igår var det lite synd om honom, då hade han fått spela en hel del på första matchen och fått vara i den position han är bäst på (mittfält) och till och med gjort mål på semifinalen, men sen på finalen inte fått spela alls. Han var tydligen den enda som suttit på bänken hela matchen. Inte så kul.... vi försöker peppa honom att han lär sig mycket på träningarna, och i februari börjar hans vanliga säsong igen....

Så i morse efter den intensiva helgen, med fotboll hela dagarna och Jim och jag borta båda kvällarna, kom Chris på att han hade ett ganska stort projekt som skulle vara klart idag. Det blev en intensiv morgon, tur att det var måndag och skolan inte började förrän 9.50. Det blev klart i alla fall, hur bra det var får vi väl se senare......

Jag fick mig ett litet ryggskott igår efter att ha släpat på piano och förstärkare..... Så typiskt! Det är inte jättehårt, men smärtsamt och svårt att röra sig.... Ja, ja, de brukar lätta efter några dagar.

fredag 13 december 2013

Oj!

Jag är överaskad!! Jag hade fler USA-läsare den gångna veckan än svenskar! Visserligen hade antalet svenska läsare gått ner ganska drastiskt så här i juletid. Kan ha mellan 150-180 svenska läsare i veckan annars, men USA brukar ligga runt 20 och var nu 84 stycken....... Mamma Mia var kommer de ifrån? Sen har jag några stadiga från Ryssland, Ukraina (misstänker att den försvinner nu när den enda svensken jag kände i Ukraina har flyttat hem;-)) och Tyskland. Även en och annan spridd läsare från alla möjliga länder som halkar in här och där. Det är roligt att så många tar sig tid att läsa mina tankar och upplevelser. Önskar er alla en underbar helg och tredje advent!!

torsdag 12 december 2013

Årets sista



Idag tog jag in de sista rosorna och klippte ner buskarna. De luktar fantastiskt gott! Lite konstigt i hop med julgran och adventsljusstake kanske.... Jag har ännu inte vant mig vid tanken att gå ut och rensa ogräs i trädgården för att det ska vara fint till jul (!?) Skulle nog hellre ha skottat snö faktiskt... 




tisdag 10 december 2013

Strandpromenad

Min väninna Susie och jag tar oss ibland en förmiddagsvandring på stranden. Vi brukar gå från badstranden till hamnen och tillbaka. Och så är vi lite duktiga och springer upp och ner för de trappor vi går förbi ett par gånger. Här kommer några strandbilder och lyser upp ert decembermörker!


Vacker Decemberdag i soliga Kalifornien...... ganska bortskämd med fint väder.. :-)


Vi klättrade ut på stenpiren man ser i bakgrunden....


.....där fanns en mängd fina sjöstjärnor.

Idag har jag inhandlat några julklappar, och nu försöker jag förbereda mig för kvällens övning med bandet. Vi spelar på söndag igen, oj, vad fort en månad gick........

"Good Times"

Varannan söndag går grabbarna på något som heter "Good Times" i kyrkan. Det är mest bara trevligt häng på söndagseftermiddagen. I söndags var det julfest och jag hade äran att få vara med och hjälpa till.



Julklappslek

Snögubbetävling

Lisa i mitten, som är ansvarig för "Good Times" och så två till hjälpande mammor.

lördag 7 december 2013

Stressig början på en fin dag

Idag var det mycket som skulle gå i lås. Vi hade kvinnornas Julfest i kyrkan, ca 100 kvinnor, det blev slutsålt för flera veckor sen, men vi fick inte plats med fler bord. Jag hade lovat att göra en kycklingrätt för 23 pers. Så det var bara att gå upp tidigt och följa ett recept som jag aldrig gjort, kändes viktigt att det blev bra. Sen skulle Christopher till sin fotbollsträning, han ska helst inte missa en enda träning nu i den här specialserien han är i. Jim är på kurs, han åkte i onsdags och kommer hem i morgon eftermiddag. Jim hade kollat med en mamma som kunde skjutsa hem Christopher från träningen, men vi hade inget nummer till henne, känner henne inte, det kändes lite osäkert. Det började småregna lite och då ställer de ofta in träningen, men de kommunicerar till Jims mobil och jag kunde inte få tag i honom...... kände stressnivån gå upp, medan kycklingarna kokade och jag försökte göra mig julfin, samtidigt som jag instruerade Joseph om hur han skulle fixa lunch........ Jag hade också bjudit med en vän till lunchen som jag lovat att hämta. Kycklingen skulle helst va i kyrkan kl 10, och tillställningen började kl 11. Jag fick dispans för att fotbollsträningen började kl 10....... Det funkade i alla fall, träningen blev inte inställd, Chris fick skjuts hem, och jul-lunchen var fantastiskt trevlig! Den enda var att jag sprungit ifrån underredet på min "Crock pot" vet inte vad det heter på svenska? Lång-kokare kanske...... I alla fall den delen som allt sitter i, som har sladden som går in i väggen och håller den varm...... Ingen verkade ha märkt något när jag kom och inte jag heller och när det var över sprang jag omkring och ojade mig över att den var borta........ fick hjälp att leta och var så säker på att den varit med..... När jag kom hem stod den så fint och väntade på mig på bänken ;-)

Jag älskar den här kyrkan och alla fina människor!!!!


Här är Chris, bossen för tillställningen.


Vårt bord som Maureen var ansvarig för


Männen serverade


Några sjungande "Elfs"




Julklappar från Sverige



I år var den Svenska tomten tidig. Han kom redan i veckan, eller inte personligen, han kom i skepnad av brevbäraren. Nu får man gå och titta på paketen i flera veckor..... men skumtomtarna går nog åt lite tidigare:-)


En gång, ingen gång......

Som man brukar säga: En gång, ingen gång, två gånger, en vana......


Då får man lätt för sig att jag talar om den nybakade lussebullen som ligger där, och att man borde vara duktig och inte äta godsaker. Men så var det inte...... Det handlar om det som är i koppen.... Kaffe.  Slutade ju med kaffet för ca 3 månader sen, och det har gått ganska bra, men jag har varit så trött och hängig och haft värk i kroppen. Kom ihåg vad en barnmorska sa till mig när jag slutade dricka kaffe i samband med en graviditet. Hon sa att jag hade så lågt blodtryck och inte så bra cirkulation, så lite kaffe var bara bra för mig för att få lite bättre fart på cirkulationen. Det var lite samma känsla som när jag slutade med trombyl för ett par år sen... allmän seghet. Satt och somnade i bilen varje eftermiddag när jag väntade på Joseph, och det är inte likt mig. Så efter i måndags när jag började har jag istället känt mig helt speedad! Inte trött på kvällen ens och vaknat flera gånger per natt helt pigg....... Varför ska man behöva ha en så'n överkänslig kropp :-) Ja, som ni förstår blev det inte bara en gång, utan i dag var det tredje gången och jag får väl erkänna mig besegrad av kaffet. Men har i alla fall bestämt att jag inte ska börja med morgonkaffe än på ett tag. En gång om dagen får räcka!