onsdag 25 september 2013

Faster

Då kan man stoltsera med titeln "Faster" också, då! I natt (svensk tid) föddes lilla Alexandra Ahlström. Jag fick en bild skickad, sååååå söt!! En liten prinsessa, med hela livet framför sig. Det är tur att skype finns, annars skulle jag missa alldeles för mycket......... Inte alltid lätt att leva i två världar....

fredag 20 september 2013

Hemma

Joseph och jag är lite halvkrassliga......han med sin vanliga, envisa känsla av att vara sjuk (fast det aldrig bryter ut) och jag med min ......... Jim och Christopher åkte iväg på husgrupp, men vi satsar på soffhörnan och en film. Det var längesen vi var hemma en fredagskväll, inte sen vi började gå på familjehusgrupp på fredagskvällar. Just i kväll passade det jättebra eftersom jag ska gå upp 5.20 i morgon för att vara redo att hjälpa till på en mega-garageförsäljning kl 6.00. Vi anordnar det i församlingen för att samla in lite pengar till vår kvinno-retreat om några veckor. De som inte har råd att åka kan då ansöka om lite ekonomiskt bidrag. Det smidiga i det hela är att garaget vi utgår från ligger på vår gata :-) Christopher har match kl 8, så Jim och han måste också upp i ottan. Joseph ska döma men inte förrän 9.30.

Med tanke på den gångna veckan hade det varit skönt med en sovmorgon den här helgen, särskilt för min dyra make.... Han har nämligen gått upp 4.30 varje morgon för att vara med på ett "Cross fit" träningspass mellan kl. 5 och 6...... Alla som känner honom sitter antagligen med hakan nere på knäna just nu........ Inte morgonmänniska..... inte så träningsbenägen...... Jag är mäkta imponerad. Så inte nog med tidiga morgnar hela veckan och 6.30 i morgon, nej då, han ska även vara i kyrkan kl 6 på söndag morgon för att vara med på en outreach på militärbasen utanför Oceanside......Och så var det måndag morgon och ny vecka med 4.30!!! That's my husband! (Jag kanske ska nämna att han erbjöd sig att jobba på garageförsäljningen istället för mig också......han tyckte att jag behövde sova;-), men där sa jag ifrån, någon måtta får det vara) Och nu raskt vidare till TV-soffan!

måndag 16 september 2013

fredag 13 september 2013

Kvinnlig frustration

Jag ska börja med att ursäkta mig för eventuella manliga läsare... detta inlägg är fullproppat av hormoner, så dra dig ur medan du kan :-)

Hur mycket ska man behöva stå ut med? är min fråga för dagen.....Jag är så trött på dessa hormoner som gjort mitt liv till en ofrivillig berg och dal bana sen tonåren. De senaste 4-5 åren har det gradvist ökat i intensitet och man vänjer sig så småningom vid det nya tillståndet, med hjälp av Femal Balans och många joggingturer......... På den berömda sidan på nätet "32 symtom på klimakteriet" kan jag bocka av dem alla, och då är jag ändå bara i förstadiet. Mamma Mia! De sista två veckorna har jag varit i en dimma för det var tydligen inte nog med alla vanliga symtom, som är värre två veckor före mens, utan jag fick ännu ett som inte ens finns på listan...... Graviditetsillamående! Jag mådde inte ens så illa när jag var gravid. Samma tid flera eftermiddagar i rad försökte jag med stor koncentration och sammanpressad mun att laga mat och skjutsa barn. Det håller i sig runt fyra timmar. På förmiddagarna var jag helt som vanligt. (Mådde illa på eftermiddagarna när jag väntade barn också) Även att det kändes omöjligt vid 46 års ålder började jag nästan undra om det var en överaskning på gång...... Men sen hittade jag en tråd på nätet där andra desperata medelålders kvinnor lättat sitt hjärta om illamående och andra graviditetssymtom de upplevde. Igår kom mensen och illamåendet blev lite bättre...... Ja ni, mycket ska man stå ut med........

Avhoppad student

Det funkade inte för mig att plugga så jag fick tyvärr hoppa av. Lite tråkigt. Problemet var tentorna. De flesta av dem behövde göras på exakt samma tid som i Sverige. De tas på lördag förmiddag i Sverige och jag hade hittat ett universitet där jag kunde göra dem, men de kunde ju inte hålla öppet för mig på natten mellan fredag och lördag........ Konstiga regler, men det är klart jag har ju alla mina klasskamrater i ett forum på nätet så det vore ju bara att berätta för dem vad tentan innehöll. Jag förstår, men tycker att det var tråkigt. Ja ja, det kommer väl andra uppgifter på min väg istället då......

måndag 9 september 2013

Grattis till 12åringen



Vårt Real Madrid fan fick en ny tröja bl a.....



Pappas goda hamburgare och marängswiss stod på menyn.

Grattis till vår fina kille!!!


"Good Times" på stranden

Varannan söndag stannar ungdomar 12 år och uppåt kvar i kyrkan, äter lunch och hänger lite. Det kallas för "Good Times" Ibland går de till stranden, igår var en sådan gång. Ett trevligt gäng!


Jim och jag var också med på ett hörn........




tisdag 3 september 2013

En ny tid

Vi står inför en stor förändring i livet. Jim har blivit av med sitt jobb. Han jobbar september ut och sen vet vi ingenting...... Vi har vetat om det i en månad, så vi har någorlunda landat i tankarna. Det är väl detta som är livets berg och dalbana....Man kliver på och hoppas på det bästa och har roligt under vissa passage, men looparna är inte lika uppskattade......Vi tycker att det är spännande, mitt i allt, att se vad som ska komma. För mig verkar det enda sättet att få jobb vara genom kontakter. Alla jobb kräver erfarenhet, och för att få jobba i skolans värld måste jag läsa upp för att få min "California behörighet" Vi var ju i samma läge för 2,5 år sen när vi först kom hit. Det blev så tydligt för oss då, och även vid andra tillfällen, att Gud har en plan med allt och att han inte lämnar oss i sticket. Därför är vi vid gott mod. Men visst oroar man sig lite då och då när det närmar sig.....

Idag upptäckte jag att jag kanske har ett problem med mina engelska studier. Tydligen är inte examinationerna on line. Man kan gå till andra universitet i Sverige, men med tidszonerna är det inte säkert att det är möjligt att genomföra utomlands...... Har skickat ett brev får se vad de säger.

måndag 2 september 2013

Börja plugga

Så har det blivit dags att försöka navigera sig igenom de tekniska hindren i min distanskurs i engelska. Själva uppgifterna är mindre prövande än systemet..... Hade kunnat börja tidigare, men lyckades inte förrän idag hitta fram till stället där informationen fanns. Engelska B var klart lättare att förstå sig på, men då är det ju också utformat till gymnasie-elever. Nej, det är bara att gnugga igång hjärncellerna och  kliva över de tekniska handikapp jag har och köra! Det var för väl att jag kom så långt jag gjorde idag för första skrivuppgiften ska vara inne på måndag..... Håll i hatten, för nu kör vi!!

En eftermiddag på sjön


Bill och Sue bjöd med oss på en tur i deras båt i går eftermiddag. Vi åkte omkring i San Diego och ut till Point Loma.


Joseph provar på att köra


Point Loma


Sälar i hög


Det gick lite fort ibland, man fick hålla i hatten.


Snyggingarna


Christopher vid ratten