tisdag 28 maj 2013

1 år i huset

Nu har vi bott här i huset i 1 år. Det känns nästan längre....... Memorial weekend, så skönt med en extradag! I söndags var vi på stranden för första gången det här året. Christopher lyckades komma upp ett antal gånger på en lånad bräda, så nu tycker han att han MÅSTE ha en egen i passande storlek :-)
Men nu är det tisdag och vardagen är igång igen.

fredag 24 maj 2013

Härliga långhelg

Grabbarna och jag inledde 4-dagars ledigheten med att gå på Josephs utomhuskonsert igår kväll. Vi kom hem 22.30 och hade suttit där sen 18.30, vi var sååå frusna. Vi hade filtar med som tur var.


Det här var en timma innan det började, sen var det inte lika glest i raderna.

Det var Josephs sista konsert med sitt band. De har utvecklats en hel del under de här åren.



Roligt att få spela på en så stor scen!


I dag var jag och fikade med en väninna på förmiddagen och sen har jag försökt göra lite helgfint här hemma. Jim är i San Francisco, kommer hem i kväll. Trevlig helg till er alla!!




tisdag 21 maj 2013

Nästa sida

Då var det dags att ge tandläkaren tillträde till nästa sida av min mun. Har återigen tillbringat 2 timmar i stolen, uppskattar det inte, men är trots allt glad att jag får det överstökat. I allt för många år var tandläkarbesök längst ner på "att göra" listan, mest av ekonomiska orsaker, därför finns det en hel del att ta itu med. Jag ser inte lika förvriden ut som sist, och hoppas att all bedövning går ut inom den närmsta timman, för sen ska jag sälja "Snack" i skolan och då vill man ju se någorlunda normal ut;) (Det räcker nog för Christopher att ha en mamma som pratar lite konstigt, man behöver inte spä på det hela med att halva sidan av ansiktet hänger ner.....)

Annars är det övning i dagarna tre för Joseph, han har sin avslutnings konsert i en Amfiteater i Vista på torsdag kväll. Det blir väl antagligen hans sista eftersom han inte kommer att vara med i något band på nästa skola. Däremot ska Christopher börja spela saxofon i höst, det kommer alltså alltjämt att tutas om kvällarna i det Mumperska hemmet......:)

fredag 17 maj 2013

Ny husgrupp

Vi har väntat lite med att gå med i en grupp i kyrkan. Vi gick ju en äktenskapskurs först, och tyckte att det var ett bra sätt att börja få relationer på. Igår var vi i alla fall i en grupp, där vi nog landar. De hade frågat om jag kunde hjälpa till och spela där, och jag kände att jag gärna ville vara med lite först, för att lära känna folket lite. Det var trevligt, känner redan några av dem. En kvinna som vi inte kände innan fick förbön för att hon mådde så dåligt. Hon hade fibromyalgi sen många år tillbaka, Sjögrens syndrom samt ngt annat som jag inte riktigt hann uppfatta. I alla fall, när vi bad för henne kom Guds kraft över henne och hon blev som en annan person. Innan var hon hängig och blek och satt tyst i ett soffhörn. Efteråt hade hon inte ont längre, hade färg på kinderna och var superlycklig!! Underbart, hoppas det håller i sig för henne.

Härom morgonen när jag skjutsade Joseph till skolan, klagade han över att han hade så ont i nacken, han kunde inte röra på huvudet alls. En rejäl nackspärr. "Typiskt, vi glömde att ta Advil" (Ibuprofen), sa jag. Och just som jag sagt det så kände jag hur ena handen blev alldeles het i mitten. (Kände mig lite skyldig att jag tänkte på medicinen i första hand....) "Jag måste be för dig när vi kommer fram" sa jag till Joseph. "Ok, sa han, men gör det nu, medan vi kör" (Kanske lite pinsamt att sitta i bilen utanför skolan....) Så jag körde med en hand och la den andra på honom och bad. Han blev helt bra!! Det är så roligt när det fungerar i vardagslivet, och att få ge min relation till Jesus vidare till mina barn är det absolut viktigaste!

onsdag 15 maj 2013

Hej då, träd

Vi var tvungna att ta bort vår stora skugg-givande Lönn. Dels var den sjuk, löven var belagda med ngt konstigt, luddigt, den tappade löven konstant, termiterna höll på att långsamt käka upp stammen, men mest av allt den producerade så mycket pollen så att vi alla kämpar med ständiga allergier. I alla fall är det vår teori, vi får se om det blir bättre nu.......En sak kan jag i alla fall konstatera, det är tomt och ganska fult utan den.....


Innan


Under tiden


Efteråt



tisdag 14 maj 2013

Bil etc

Igår köpte vi en bil till vår sommar i Sverige! En billig variant, som kan dra vår husvagn..... Den 17/6 åker jag och barnen!!

Nöjd!

Idag har jag umgåtts med en väninna som också passade på att klippa håret på mig - Välbehövligt!
Sen har jag målat staket......The never ending story.....
Jim jobbar hemifrån i liggande ställning, råkade nämligen ut för ett ryggskott i helgen när de jobbade med att få bort vårt gamla renoverings-skräp, illa:-(

Nu hämta Joseph.....

söndag 12 maj 2013

Mothers Day

I dag är det Mors dag. Vi var ute och åt efter kyrkan, och nu bara slappar vi....



.....På olika vis.......




Och så här mysigt hade vi det med familjen Scott igår.




lördag 11 maj 2013

Arbetslaget

Här har vi dagens idoga arbetare...... kanhända det blir någon form av ersättning.......
Vi försöker att bli av med renoverings-skräpet, gammalt kakel osv. Och i kväll blir det grillning hos goda vänner:)





                                          Och så får min fina pelargon vara med på ett hörn

tisdag 7 maj 2013

Vilsna vandrare

Tre män från vår församling var ute och vandrade i bergen i lördags och kom inte tillbaka till lägerplatsen på kvällen. De anmäldes som saknade och ett stort sökande sattes igång under söndagen. De letade i går (måndag) med helikopter, till häst, mm, utan framgång. Igår samlades familj och församling och bad. En lokal nyhetskanal från TV kom till kyrkan. Idag inträffade det man knappast vågade tro längre, de hittades på förmiddagen och var helt ok alla tre. De hade kommit ifrån leden för att de skulle undvika ett is-täckt stycke mark, och kom så vilse......De hade klarat kylan (i shorts) trots att det var under nollgradigt på nätterna. De hade verkligen upplevt hur Gud var med dem, det ska bli spännande att få höra mer........

söndag 5 maj 2013

En vecka till....

Oj, vad tiden går fort....... Den här helgen gick i rasande fart. Vi började med en musikfestival på Josephs skola i fredagskväll, plus att jag åkte och levererade maten jag lagat till vår outreach för hemlösa. Kunde inte vara med och servera den här gången. Sen var det fotbollsturnering hela helgen. Joseph skulle vara på planen 7.30 både lördag och söndag. Han dömde 6 matcher i helgen, så han tjänande sig en liten hacka. Christopher spelade 3 matcher utspridda över dagen igår och så semifinal idag. Tyvärr gick de inte vidare till finalen. Chris gjorde 2 mål igår, det var han glad över :-)
Vi hann en snabbis till kyrkan också, Joseph har en samling efter mötet varannan söndag, så han var med en stund på den innan det var dags att heja på Christopher. Inte mycket gjort här hemma...... men det är roligt att grabbarna är engagerade och vi vill vara med och stötta dem så mycket vi kan, så klart!!