söndag 30 september 2012

Livet går vidare

Nu börjar det kännas lite mer som vanligt här hemma. Jim är tillbaka från att ha varit på resande fot 3 veckor (3 olika resor) av 5. Våra ärade gäster gav sig iväg hemåt i onsdags och vi börjar tralla in i våra vanliga gängor igen.

Vi var och pratade med Christophers lärare i fredags. Hon har bättrat sig, vilket inte gör saken enklare. Man vill ju ändå ge henne en chans....... Christopher har lovat att försöka sudda ut bilden han har av henne (även fysiskt sudda ut det han skrivit om henne på sin white board;)) och försöka ge henne en ny chans. Hon är fortfarande överdrivet nitisk vad gäller läxor och disciplin, men det kanske är någon mening med att han går där. Vi bad verkligen innan mötet och tror att Gud leder oss även i detta. Vi provar ett tag till så får vi se sen......

Nu väntar vi bara på hösten och lite svalare väder.....33 grader idag.......

Trädgårdsjobb

Nu har vi fått gränslandet in till grannen färdigt. Det vi belagt med sten var förut bara ogräs och jord.




Snorkling i Laguna Beach

Förra lördagen var vi i Laguna Beach. Våra vänner från Sverige var fortfarande kvar, men det var sista helgen. Det var trevligt att åka iväg allihop! Jims syster och svåger var där och dök med sitt dykarsällskap. Vi provade bara på lite ytlig snorkling, vissa av oss i alla fall.....

Det blev lite svalt framåt kvällen, det var nog första gången jag frös på över en månad......


Vacker kvällsbild! Våra grabbar och lille Ivan.

torsdag 20 september 2012

Fortsätter

Vi fortsätter att kämpa med Christophers skolsituation. Hans övernitiska lärare går oss på nerverna. Christopher är rädd för henne. Han har ingen motivation kvar vad gäller skolarbete och gör det han ska göra ut från rädsla att hamna i onåd. Hon skriker ganska mycket på barnen och Christopher förstår ofta inte varför. Hon låter barn som gör något "dumt" sitta med huvudet ner på bänken resten av lektionen. Sen har vi all denna läxa...... I går fick han sluta efter 2,5 timmar. Då, efter en massa matte, engelsk grammatik, ord-definitioner, läsning med kort skriftlig resumé hade han kvar rättstavning 25 ord. Dessa lät jag honom slippa efter att ha tagit en koll på vad han skulle göra:


Det verkar inte klokt att man ska sitta sådär med 25 ord!! Särskilt inte när hans kompis i parallellklassen bara har hälften så mycket. Igår skickade vi ett meddelande till läraren och ett till rektorn. Får se om vi kan byta över till någon annan klass snart.

tisdag 18 september 2012

Klarinettspelare

Joseph hade ett prov på sin klarinett i skolan igår, han kände sig så osäker efteråt och hade ingen aning om hur det gick. I dag kom han glädjestrålande till bilen och deklarerade att han blivit "Försteklarinettspelare".


Det är kul att det går bra för honom. Han hade fått andra bästa poängen av 20 klarinettister.

Och här ligger den andra gossen och ritar..........




söndag 16 september 2012

Rosor i rabatten

Idag trotsade vi de 40 graderna och gav oss ut för att köpa rosbuskar som vi sen planterade. Jim började gräva vid 12-tiden, men insåg snart att det kunde va förenat med livsfara. Efter 17 när det svalnat av något gick vi åt för att skrida till verket.


och så här blev det

Vi ska fortsätta med framsidan, har köpt stenar att täcka mark med. Först lite grundarbete bara. Man springer inte ut med glädjesprång precis i den rådande värmen, men snart har nog söndagsmiddagen sjunkit ner, så vi kan masa oss ut.........





fredag 14 september 2012

Varmt!

Idag är det över 40 grader, jag är så över sommarvärme nu! Vill ha svalare väder! Vi var på stranden med Fam Håkanssons idag. Jim tog ledigt, det var skönare där och ganska svalt i vattnet, men här hemma står luften helt stilla. Tur att AC:n funkar igen.

Jag är på väg att köpa en engelskakurs genom Hermods och läsa Engelska B. Jag gick bara en 2-årig gymnasielinje en gång för länge sen. Eftersom jag gått barn och ungdom kunde man ändå läsa till förskollärare, så jag har aldrig behövt det tredje året engelska. Nu har jag kommit på att det är bra att ha..... Jag kanske fortsätter läsa engelska på universitetet sen..... Jag har ju gott om tid. Universitetsutbildningar ska vara gratis för svenska medborgare även om man bor utomlands, men komvux var det helt omöjligt att komma in på om man inte tillhör en kommun. Hermods har rätt att ge privatpersoner betyg endast fram till december detta året, så det var i sista minuten jag kom på den här idèn. Hoppas det stämmer att det funkar, för nu lägger jag ut nästan 4000:- Hjälp!!

söndag 9 september 2012

lördag 8 september 2012

Mycket Sverige i en resväska

Hurra, nu är Jim tillbaka från Sverige och jag behöver inte gruva mig mer över den orättvisan;) Han hade ju med sig en hel del plåster på såren också.......


Hur mycket kan man få in i en resväska förutom kläder.......


Gulliga mormor skickade med en födelsedagspresent också!! (Ett jättetack!! om du läser detta hemma hos mamma, mormor. Annars kommer ett brev på posten men det tar ju en stund;))
Ser ni den fina disktrasan i bakgrunden, den får bli till findisken;)

Och så blev det frossarkväll med äkta lösgodis!



tisdag 4 september 2012

Är hösten här?


Så här såg det ut i vår trädgård idag. Det är något fel på trädet, bladen har en beläggning och stammen verkar ganska illa åtgången av termiter. Synd, det hade varit fint med färgstarka höstlöv annars, nu vissnar de redan innan de ramlar ner. Efter att jag räfsat ihop löven var jag på framsidan och gjorde något och kom sen tillbaka. Då fick jag syn på en fet och äcklig råtta som satt precis vid altandörren. Dörren var öppen och nätfönstret gick sönder förra veckan så det fladdrade omkring i vinden..... Hade jag inte kommit runt hörnet just då, hade vi nog haft en högst objuden och ovälkommen gäst i vårt hus. Jag störde den nog med mitt krattande....... Nu är det dags att köpa mera råttgift!

Oinbjudna djur i mitt hus är visst ett tema just nu.... Efter att "pest-kontroll" varit här redan två gånger fick jag lov att ringa idag igen. Myrorna fortsätter operation Invasion, just nu i köket. Som tur är mest på köksbänkar, på väggar, i diskmaskinen och på diskhyllan. Inte bland maten tack och lov! De kommer på torsdag igen, får se om de kan få ner populationen lite till.

Idag har jag börjat hjälpa till att sälja "Snack" efter skolan. Typ mellanmål, fast inte som vi tänker, utan mer kakor och chips och sån't. Det ska nog gå bra, det är bara varannan tisdag. Och det är ju ett bra sätt att träffa lite mer folk.

måndag 3 september 2012

Ledig måndag

Idag är det Labor Day. Vi firade den med att åka till vattenparken "The Wave" Varmt och trångt, men det hände lite i alla fall. Typiskt för Jim att missade en nationell helgdag, det finns ju inte så många. Han är i Stockholm hela veckan och jobbar på kontoret där. Känns konstigt, jag försöker föreställa mig svenska vägar när jag åker omkring här bland palmer och överbefolkade gator. Lite skillnad, men just nu har jag svårt att framkalla minnet av en svensk väg. Jag vet att jag slogs av lugnet förra gången vi var hemma, här är det många och snabba intryck hela tiden.

Våra gäster tog en sväng till San Francisco. De blir borta en vecka, så nu är vi bara tre här hemma........

Det ska fortsätta att vara varmt ett tag till och det vore väl ok om det nu inte var så att AC'n har lagt av. Vill inte tänka på de svettiga läx-eftermiddagarna vi har framför oss...... Men som vi sa barnen och jag, det är väl klart att nå't måste gå sönder när Jim är borta......Tur att det inte var bilen;)