måndag 30 juli 2012

VBS

Alla dessa bokstavskombinationer som folk slänger sig med i detta landet....... En väninna sa för några månader: Jag tänker ha en VBS i kyrkan i augusti. Då fick jag lära mig att det var "Vacation bible study", som är en vanlig sommaraktivitet för barn.

Idag var det första dagen, Christopher deltar och Joseph är hjälpledare. Han går in för det med liv och lust och verkar tycka att det är ganska kul. Den yngre mannen grymtar lite än så länge, han brukar göra det i början och sen värms han upp och tycker att det är helt OK.

fredag 27 juli 2012

Roliga veckan, del 2


I onsdags hade vi en skön dag på stranden, det blev visst inga kort därifrån denna gång. Men igår var kameran med till Seaworld.......



Rädda för vatten?????
........Nej, nästa åktur var de vikingar på riktigt......


(Jag behöll min poncho på, tror inte direkt det förvånar någon;))


Det blev en bra dag, vi försökte göra det vi inte hann förra gången och det vi gillade gjorde vi igen.

I dag bar det av till San Diego, efter ett litet IKEA-uppehåll (som vi förhandlat oss till) fortsatte vi till båtmuseumet i hamnen. Jim och Christopher hade redan biljett sen de var på skolresa dit, vi hade en gratisbiljett, så det blev bara en betalande i slutändan.


Den här båten har varit med i flera kända filmer, bl a "Pirates of the Carabean 4"



En Rysk u-båt från 1974, såldes till Canada, någon gång efter Kalla krigets slut och hamnade så småningom i San Diego. Intressant och trångt att gå omkring i.


Vi såg en riktigt fin manet i vattnet.







tisdag 24 juli 2012

"Roliga Veckan"

Det låter inte så illa, eller hur? Grabbarna var inte så stormförtjusta i förra veckan, då vi var på konferens, så vi bestämde att vi skulle göra något roligt med dem varje dag den här veckan. I går gick vi ut lite försiktigt med minigolf på kvällen.


Innan på dagen passade jag på att ta en bakdag, eftersom vi ändå var hemma, inte helt jätteroligt, kanske, men nyttigt!

Idag har vi varit i en vattenpark, "The Wave", den finns här i närheten.
Här ligger de i "Lacy River"


I morgon ska vi till stranden, på torsdag till "Sea World" igen, eftersom man fick gå in två gånger på biljetten vi hade;) Och så på fredag blir det båtmuseum i San Diego.

Just det, jag har ju glömt att uppdatera om min rygg. Den är sååååå mycket bättre!! De senaste två veckorna har det avtagit allt mer och nu är det helt överkomligt!! Det är så skönt! Jag var rädd för att jag skulle få ha det så där......Nu värker det bara fram emot morgonen och jag är ganska stel, men det blir fortfarande bättre, så jag hoppas att det försvinner helt! :)

söndag 22 juli 2012

I veckan som varit, var vi på konferens i Anaheim. Alltid bra med lite påfyllning. Sen hann vi hem till åtminstone en "Live streaming" av Vineyardlägret i sverige. Riktigt bra undervisning av Alan Scott. Har varit lite upptagen med husfix och sen kom systrarna, så jag har inte riktigt lugnat ner mig på ett tag och låtit Gud tala till mig. Men nu känner jag den där underbara Gudsnärvaron igen:)

Igår fick jag göra en ny bekantskap. Gamla vänner till Jim som bor i Oklahoma, de är svenskar men har bott här i 20 år, typ. Härliga människor! Jim tog sig en tur till sin pappa så här på söndagseftermiddagen och vi andra åkte och tog oss ett dopp på YMCA. I dag är det det alldeles perfekta Oceansidevädret; sol och 23 grader. Vi har haft det lite varmare förut några dagar, men nu är vi tillbaka i behagligare temperaturer.

tisdag 17 juli 2012

Bilder från veckorna som varit


Kusinmys på studsmattan, Joseph läser "Woody" för Elliot.


Marknadskväll med Hedéns





MMMM Chokladbollar......


Och så mycket strandliv.......;)

måndag 16 juli 2012

Bye Bye

Tidigt i morse sa vi "Hej då" till fam Nicklasson. De bar ut sina sovande barn i bilen, medan det fortfarande var mörkt och gav sig av. Nu är det bara vi i huset, hur konstigt som helst. Vi gick från 4 till 8 till 12 tillbaka till 8 och nu 4..... Vi har ju knappast bott själva i det här huset så nu får vi göra oss våra egna vanor.

Just nu pågår vårt älskade sommarläger i Sverige och detta är första gången på 16 år, sen det startade, som inte vi är med........Vi är där i tanken fram och tillbaka hela tiden, alla fyra;) Vi ska åka på en ledarkonferens i Anaheim tisd till torsd den här veckan. Det blir ok, men kan inte jämföras med lägret. Jag ska kolla "Livestream" när jag kan, men det man saknar mest är ju att träffa alla människor, och det går inte att ersätta via datorn.

Idag ska Christopher ha en kompis här, jag ska väl tvätta och återställa lite grann, en sak är då säker; Vi ska INTE åka till stranden;)

Nu säger jag som lille Elliot snart 2; "Bye, Bye"

fredag 6 juli 2012

"Sea World"

Igår var vi på Sea World. Det var kul, vi har aldrig varit där heller. Nicklassons valde att stanna hemma, barnen var nog i minsta laget för att uppskatta besöket. Men vi andra uppskattade det, bra shower, en ny åkattraktion som de flesta gillade. Jag provade inte, var yr redan innan vi åkte så jag ville inte utsätta mig för det, utsåg mig själv istället till förste väsk-vaktare.


Idag är de andra på stranden, jag valde att vara hemma och känna lugnet och hinna med lite annat istället. I morgon, samt de flesta andra dagar blir det strand så det räcker och blir över för mig;) Har nu varit två gånger på massage. Det lättar lite två nätter efter besöket, men sen är det samma sak igen....... Man kan ju inte gå på massage varannan dag, heller........ Nej, får nog lära upp Jim istället......
Går nu och grämer mig över att jag inte var mer tacksam över att få sova på nätterna, och inte ha ont, innan det här slog till, men det är väl så vi människor är; man tar det som fungerar för givet tills det inte gör det mer. Kommer ihåg att jag tänkte likadant efter att vi fått barn, att jag grämde mig över att jag inte tagit vara på att jag slapp vara uppe på nätterna innan. Man glömmer så fort bara....
Men nog är det så, att man får kraft till det man behöver, så jag måste bara ställa in mig på att livet förändras och ta det med ro. Men man kan ju alltid önska att det snart ska gå över......

4:e Juli

Det var tänkt att Vi skulle tillbringa dagen på stranden tillsammans med Jims syster och svåger, men de kunde inte komma och dagen var ganska mulen så vi grillade i Amerikansk anda på eftermiddgen, Nicklassons hade återvänt efter några dagar i LA, så vi firade den amerikanska friheten med glädje och en gnutta humor här och där;)





Sen åkte Hedéns och vi till San Diego, strosade på Mission Beach och kände Nationaldagen på pulsen.