söndag 29 april 2012

Fotbollsturnering

Christophers lag vann säsongen och avslutade med att också ta hem segern i turneringen som pågått i helgen. Det var fyra matcher igår de vann 3 och en blev oavgjord. I dag var det semifinal som de vann, och sen finalen som de också vann. Deras tränare har fått lite påbackning för att han inte byter ut alla barn lika mycket, och det finns en poäng i det, men för Christopher har det varit en riktigt bra säsong. Han har utvecklats och fotboll är allt som existerar i hans lilla hjärna:)
De hejar på svensken;)
Vi har bestämt oss för att byta lånehandläggare och hoppas på att banken ger oss uppskov. Vi tar risken att förlora huset. Då får vi ändå ett lån till ett annat hus om vi missar detta. Det är det rådet vi fått av att fråga personer som är insatta i branschen. Det verkar vara ett gäng amatörer som hjälpt oss hittills och vi litar inte på dem längre. På ett sätt är det skönt att veta att det inte är oss och våra papper det är fel på, även om det är frustrerande att veta att vi kunde ha sluppit allt genom att välja rätt personer från början. Vår mäklare är så arg på sig själv att han inte rådde oss att dra oss ur tidigare....men, men, nu är det som det är och jag tror vi har fått påfyllning i "tålamodsbanken" så vi kan dra en runda till........

lördag 28 april 2012

snabb uppdatering

Är på språng till fotbollsturnering, den pågår i två dagar, tänkte bara berätta läget helt snabbt. Trodde att det skulle vara ett Ja, eller Nej idag, men vi lever fortfarande i ovisshet:( Det visar sig att vår handläggare har gjort en massa fel och det är det som orsakar en massa frågor hos långivarna. Vår mäklare vill att vi ska ta en annan låneperson som han känner. Hon har redan tittat igenom våra papper och säger att det bara är dåligt skött, det finns inget som gör att vi inte skulle få ett lån.......Men då måste vi få ett uppskov på två veckor och det är inte säkert banken som äger huset vill ge oss det....... Vi vet varken ut eller in just nu. Jag känner bara att jag inte orkar med stressen längre. Man känner sig icke önskvärd i detta land, eftersom det är så komplicerat om man är sjuk, ska få plats på en skola, hyra ett hus, eller ta ett lån.....Inget vi har försökt åstadkomma här har varit enkelt. Ursäkta att jag spyr galla,det bara kom ut! Om jag ska se det från den ljusa sidan, så skiner solen, jag har min man och mina barn omkring mig, vi har tak över huvudet, och är friska. Sedär, nu känns det genast lite bättre!

fredag 27 april 2012

Olidlig spänning

Nu har vi kommit fram till sista dagen i följetången om huslånet. (Kanske att de jobbar i morgon också, vet ej) De har fortfarande inte kommit fram till något beslut....... Igår började de prata om att be om förlängning på "escrow", vi tror inte på det...... Gud har allt i sin hand och han vet tidsramarna. Om han vill att vi ska få huset får vi det, annars får vi det inte. Det är i alla fall uppenbart just nu, efter allt strul, att OM vi får det är det ett mirakel. Det är också någon som vill att Jim ska skicka in sin deklaration från förra året, (han har inte gjort den än för han fick uppskov) men vi bara kände igår att nu får det vara nog; antingen får vi lånet eller ej, vi orkar inte kämpa mer nu!!! Väntan är ganska påfrestande bara........ På måndag kan vi vara lyckliga husägare..... annars får vi foga oss i det som händer och inse att vi har ett begränsat perspektiv. Trevlig helg till er alla!!:)

torsdag 26 april 2012

Ny dator

Vår hemdator har ju krånglat för oss den sista tiden. Igår fick jag en ny dator, såååå fin!!
Och detta gjorde min dyre make för mig mitt i all sin stress. Han tog sig tid att åka ner till San Diego (köpte begagnat av privatperson) efter jobbet och innan avslutningen på fotbollen och sen hastade han iväg till ett möte senare på kvällen. Vad säger man? - Tack snälla!!!!!!!!! Har aldrig haft en egen dator förut:) Nu har jag suttit och gråtit över SVT's dokumentär om 3 ungdomars liv efter Utöja...... Kan inte kommentera, det finns liksom inga ord. Jag drömde faktiskt om den otäcka mannen (Breivik) i natt. Vi var jagade av honom, men klarade oss, han kunde inte komma åt oss. Mina största sympatier igen till alla som drabbades!

onsdag 25 april 2012

Trevande packning

Nej, nu orkar jag inte vänta längre bestämde jag mig för, för en stund sen. Jag började packa helt enkelt. Igår fick vi avslag på lånet:( Han som är vår representant på låneavdelningen sa att det inte fanns grunder för de saker de anmärkte på. Det känns som vi går i motvind! Så idag är stackars Jim överhopad med arbete igen för att försöka bevisa sin sak. Det de anmärker på nu är att det ser ut som om han var arbetslös mellan april till oktober förra året. Han jobbade för samma företag då som han gör nu, men han blev inte anställd förrän oktober-november någon gång. Man tycker inte att det borde vara så svårt att titta efter var pengar kom in på kontot ifrån varje månad under den tiden...... Jag tycker allt är så invecklat och besvärligt här så fort man ska göra något, och med ens verkar inte sverige så byrokratiskt längre:) Nu tyckte jag ändå inte att jag kunde skjuta fram packandet längre.......än har vi en chans, och i så fall har vi nycklarna till huset på måndag. Kalla mig envis, optimist, eller till och med dumdristig, men nu packar jag ihop det här bohaget..... det värsta som kan hända är ju att jag får packa upp igen;)

måndag 23 april 2012

Måndag igen

Den här helgen svischade förbi....med fotbollsmatcher, kompis-häng, kyrka, och så en tur upp till Grandpa. Hade tänkt packa lite också, men det blev bara botten fylld på en kartong. Grandpa hade en bra dag igår när vi var där. Han visste vilka vi var mestadels.....tvekade lite en gång när han vände sig till mig och barnen och sa "Where are you people from?" Han har fått det bra på nya stället och verkar trivas.
Jag har fått problem med internet på min dator, så det funkar bara ibland. Och när det funkar är det JÄTTE-segt, Tråkigt!! Det är ju min lilla livlina..... Just nu är det för svagt att göra något avancerat. Har inte kunnat använda mailen på några dagar och kan inte titta på SVT play:( Det här inlägget fick jag till idag i alla fall, igår gick det inte. Hoppas det piggar på sig!

onsdag 18 april 2012

Jaa ni.......

Det var visst trögt med detta hus....... När det började ljusna lite på lånefronten, dyker det upp något annat. Vi lånar genom en organisation som heter VA. De lånar endast ut till så'na som varit i tjänst för armén. Det är en hel del fördelar, men de är också mer petiga på att allt ska vara perfekt i huset, för de står för reparationer på det som går sönder det första året, tror jag..?
Nu hade de skickat ut en taxeringsman, han taxerade huset till ungefär det vi ska ge för det, men han hittade också en del fel som satte käppar i hjulet. Ett badkar behövde tätas, och en dörr bytas ut. Vi har ju inte fått klart med lånet än så vi kan ju inte bekosta ett hus som vi kanske inte ens får...... De som äger huset är borta ur bilden och vill inte betala något. Här blir ju hela processen låst liksom, för en dörr och ett badkar(?!) Mannen ska komma ut och se till att allt är ordnat om några dagar, men ingen kan ordna det..... Jaa ni, nu tog vi saken i egna händer så en vän till oss som är hantverkare skulle hjälpa oss att fixa med material som han redan har, och så får vi köpa en dörr i tro! Man blir nästan full i skratt, vad ska komma upp härnäst? Hoppas det var den sista prövningen nu. Vi skulle kunna få huset om en dryg vecka, men jag har inte börjat packa än, för det är ju lite osäkert fortfarande.

Nu har jag haft annat att tänka på den här veckan också, jag är nämligen barnvakt åt en liten kille på runt 9 månader, tror jag. Det går bra, hans mamma är svensk, så jag kan prata svenska med honom. Nu kan jag bara hjälpa till i morgon också, för på fredag är jag upptagen med annat och sen planerar jag att börja packa.

Joseph är tillbaka i skolan, men kommer hem som en trasa på eftermiddagarna! Han mår så dåligt av antibiotikan, så han kan inte äta, stackarn. Nu räknar vi dagarna till fredag kväll, då får han sluta. I morgon ska vi på återbesök, får se vad de säger om honom. Det var en pärs, men han har kämpat på bra!

söndag 15 april 2012

Bättre

Nu gnabbas det rejält bland mina söner, det kan bara betyda en sak: Joseph håller på att bli bättre! Det där första stadiet när han kommer ut ur sjukdvalan och ger sig på allt som andas har vi kommit in i just nu. Jag välkomnar det:)
Han fick en ny starkare antibiotika igår som han också ska äta. Det verkar som att det har vänt, tyvärr hade han fortfarande nästan 39° feber nyss, men såret har torkat ihop lite och han har som sagt mer energi;)
Nu ska jag gå och kolla till kycklingen som har legat i långkok sen i morse.... Skönt när maten lagar sig själv. (I crockpoten)

lördag 14 april 2012

Stackars son

Joseph är så sjuk stackarn! Han ramlade och bet sig rejält i läppen förra fredagen. Det läkte ihop ok över helgen, men i tisdags hade han lite feber och såret var mer inflammerat. Det förbättrades inte, så på onsdagen åkte vi till doktorn. Han fick antibiotika och vi trodde att allt skulle bli bra igen. Han var sedan länge anmäld till en fotbollsdomare-kurs nu i helgen som han sett fram emot väldigt mycket. Men på torsdagen var han mycket sämre hög feber och ont i halsen (såg ut som halsfluss) och läppen var ännu mer inflammerad. Ingen förändring till fredagen, då ringde vi tillbaka till doktorn, hon hade inte tid att ringa tillbaka förrän de redan hade stängt för dagen...typiskt. Vi hoppades in i det längsta att det skulle vända med antibiotikan i alla fall. Under dagen i går förstod vi att kursen inte var något att tänka på i alla fall....:( I morse var det fortfarande hemskt ont i halsen, jätte-äcklig läpp och 39 graders feber. Jim tog med honom till en jour-öppen läkare, de sa att de inte vågade göra något p g a komplikationerna, så de skickade honom till akuten. Där är de nu, hoppas de får komma in snabbt nu. Tycker så synd om min son:(

torsdag 12 april 2012

Man blir glad.....

.....när telefonen ringer mitt i städningen, och så är det ingen mindre än goa Kicki från Sverige. Helt oväntat och jättekul!!! Sen går jag till datorn och där väntar ett mail från bästa Karin!! Det är så härligt att känna att man har sina vänner kvar därhemma, fast man befinner sig otroligt långt borta. Det gjorde min torsdag! Hoppas ni alla har något att glädja er åt i dag!!

onsdag 11 april 2012

Cirkus?


Nu har de tältat in huset för att gasa ut alla insekter, termiter främst. Det är dem vi lånar av som kräver att det ska göras. (säljaren betalar) Det känns ändå bra att de går vidare med det hela, även om vi inte har fått klartecken än. Jim satt hela dagen igår och försökte skrapa fram intyg... vår mäklare är fortfarande ganska positiv och tror att det ska gå igenom, vi försöker också vara det...... Inser dock att det kommer att bli svårt att ta emot båda mina systrar med familjer samtidigt, som vi planerar, i den lilla stugan som vi befinner oss i just nu....... Nej, det måste gå igenom helt enkelt!

måndag 9 april 2012

Suck...

Nu har vi stött på lite motgång med vårt lån:(
Eftersom vi har så kort historia här i landet, så behöver de nu mer information och intyg på Jims tidigare anställningar. Han var ju egen företagare i Sverige samt pastor på halvtid....De vill se stabilitet, och det känns lite svajigt just nu tyvärr. Ska komplettera med intyg och försöka få till det på något sätt. Kan inte komma ifrån att jag tror det ordnar sig på slutänden, men vi får se. Hjälp oss gärna att be ni som vill!! Banken som i nuläget äger huset stänger affären sista april, så då måste allt vara klart från vårt håll........

lördag 7 april 2012

Glad Påsk!!

Idag är det påskafton! Man märker inte så mycket av påskfirande här förrän i morgon. Det är inga lediga skoldagar på grund av påsk. Vissa jobb var lediga på långfredagen, men de flesta knegade på som vanligt inklusive min man.
Vi har firat idag, med påskägg och i kväll blir det väl lite påsksupé... Vi hade delat upp huset i två halvor och gömt grabbarnas ägg i var sin del. Det var bara det att Christopher kom in till oss kl 7.15 och sa: Ni måste gömma om mitt ägg, jag ser det från sängen;)..... Inte så lyckat, men nästa ställe fick han kämpa lite mer med. Sen skypade grabbarna med med kompisarna Lindau (och kusiner Hedén på ett hörn också) från Sverige. Tror de är ganska nöjda! Jag fick hjälp av Jim att ta itu med vår hatväxt i trädgården, för förhoppningsvis sista gången. En elak kaktus utan barmhärtighet, men full av ogräs. Nu får vi leva med små stickor i minst en vecka. (Känns lite skönt att ha någon att dela eländet med;))
På lånefronten är det mycket tyst... hade hoppats att vi skulle få höra före helgen, men här ska man minsann hållas på sträckbänken, tror jag.......
I morgon är vi bjudna till några vänner i San Diego, trevligt! Men först är det kyrkan, jag har hand om barnen och ville hitta en bra DVD att visa, kom på det för sent för att kunna beställa något, men efter ett antal affärer och några telefonsamtal hittade jag en riktigt bra. Det var så jag blev tårögd när jag tittade på den. (Inte många som sitter och gråter åt en tecknad barnfilm;)) Påskens budskap berör verkligen!! Tack Jesus för allt du gjort och gör för oss!!

tisdag 3 april 2012

Husväntan och hemlängtan

Vi väntar på att få besked om vårt lån går igenom. Alla papper kom in till dem i morse och sen skulle vi få besked inom 48 timmar......Inget är som väntans tider.... Men mitt i allt detta drabbades jag av en intensiv hemlängtan för några dagar sen igen:( Det kommer och går, och ibland blir det lite för mycket......Det blev lite bättre när Christopher berättade att två i hans klass bor alldeles i närheten av det nya huset!! Precis vad vi har önskat oss!!

Jag hjälpte Jim lite på kontoret idag, sorterade kvitton sen förra året..... Skönt att komma hemifrån lite, det gjorde också att humöret steg lite, och inte minst att vi gick ut och åt lunch innan jag åkte hem. Super-god kinesisk mat!!