lördag 31 mars 2012

Liten resa

Vi har varit iväg några dagar. Åkte i torsdags morse till Camarillo. (Norra LA) En kusins man till Jim dog i förra veckan så det var begravning. En tråkig och sorglig anledning att träffa släkten, men trevligt att ses.


Vi gjorde en utflykt av det hela och fortsatte upp mot Santa Barbara. Sov på hotell, barnen hade pool att förnöja sig i. Det var trevligt! Igår passade vi också på att träffa en gammal vän till Jim som bor där. Det var kallt i Santa Barbara, känner oss lite genomfrusna, vi hade inte tillräckligt med kläder med oss, och idag har vi stått och frusit på en fotbollsmatch......
Det var en viktig match som Chris absolut skulle hem till;) Det gick bra idag igen och nu leder de ligan! Heja, heja! Nu är vi inomhus och värmer upp oss!

måndag 26 mars 2012

Vårlov och värme i huset

Jippie!!!!! Vi har vårlov, ingen läxa så långt ögat kan nå, inga lunchväskor, bara slappa!! Vi ska vara hemma i början av veckan, kanske åker iväg en sväng i slutet..... men till helgen måste vi vara hemma igen. Christopher har en viktig fotbollsmatch och jag spelar i kyrkan.

Vår värme-panna i huset gick sönder natten till onsdagen förra veckan. Vi vet att enligt lag har vi rätt att få en ny installerad inom 2 dagar, men damen som äger vårt hus ville ha 3 olika kostnadsförslag från olika firmor......... Vi bestämde oss för att utöva tålamod och eftersom vi vet att vi ska härifrån nu är det lättare att handskas med dem. Det går ju ner och blir ganska kallt på kvällar och nätter. I natt var det 7° ute och eftersom huset är dåligt isolerat och har dåliga fönster känns det inte mycket varmare inne.... burr! Men nu är de här och fixar i alla fall :), ska dra på lite värme så fort de är klara, för nu när jag sitter och skriver är fingrarna ganska stelfrusna.

Idag ska vi också få en inspektion på nya huset gjord, vilket betyder att vi får gå in!!! Hurra!!

fredag 23 mars 2012

Olika

När man går på sociala event i skolan inser man hur olik kulturen är från i sverige. I går var vi på Öppet Hus i Christophers klass. Man skulle kolla runt i klassrummet. Det är roligt att få en inblick i vad de gör, han har en fantastisk lärare som ger så mycket av sig själv, men det jag hade på hjärtat idag var att vädra mina tankar om hur annorlunda föräldrar beter sig mot vad jag är van vid.
De kommer dit helt fokuserade på att se och ta del av vad deras barn visar dem. Det finns inget intresse för de andra föräldrarna, så man går omkring där i en halvtimme typ utan att ens hälsa på någon. Det känns konstigt, tycker jag. I sverige är man mer relationsinriktad. Amerikanarna förvånar mig lite, jag trodde de var mer "ytligt trevliga", och det är de ibland, men det som skiljer är att det inte finns samma intresse och nyfikenhet för andra människor. Man lever i sin sfär och i det som rör en själv. Nu är en av Josephs kompisar bror med en i Christopher klass, så vi hälsade på de föräldrarna som vi känner lite sen tidigare. Vi tog också mod till oss och gick fram och presenterade oss för Christophers bästa kompis föräldrar. Vi är ju utlänningar, så det gör nog inget om vi skiljer oss lite från mängden ibland;)

I alla fall är det inte riktigt sant att svenskarna är inåtvända, och tysta som man hör så ofta. Det är bara att man gör det i olika situationer. Det är t ex lättare att hälsa på en främling när man är ute och promenerar här, och i mataffären....(?!)

Ja, jag har inte helt greppat hur de fungerar, dessa människor som jag blivit placerad med i detta skedet av mitt liv;)
Men som i alla kulturer så är vänner vänner. Bara man kommer förbi det där första så är människor ganska lika ändå, var de än befinner sig i världen!

onsdag 21 mars 2012

Jaaaaa!!!

Äntligen har banken processat färdigt! Vi får huset!!! Nu är det bara praktiska detaljer som ska fixas. Vårt lån, (vi har ett lånelöfte så det borde funka) lite inspektioner och andra saker. Banken vill att det ska vara klart till den 1/5 i alla fall, så nu kan jag börja packa!!

tisdag 20 mars 2012

Lärjungen Johannes

Går just igenom ett bibelstudie om personen Johannes (av Beth Moore). Har alltid identifierat mig med honom, han är emotionell ("son of thunder"), och pratar så mycket om kärlek. Jag känner igen mig i hans relation med Jesus, men har "drabbats" de sista veckorna av hans uppmaning (i breven) att inte stanna vid att älska och älskas av mästaren utan att också älska på det horisontella planet.
Jag bad mycket inför det nya året om att få nära relationer, djupa vänner... Och det ber jag fortfarande om, men det hela kom i ett annat ljus, när jag hela tiden försöker ställa mig frågan: "Hur kan jag älska den här personen bäst i det här läget" Det är så speciellt med Gud, han har en förmåga att vända på saker och ting, och det ger så mycket mer att få en liten glimt ur hans perspektiv här och där......Och alltid har han något nytt projekt på gång i mitt liv, ständigt får jag utmanas och dra vidare ut på nya upptåg! Livet är spännande.....

måndag 19 mars 2012

Minnesgudstjänst

I söndags var det minnesgudstjänst för den lilla flickan som dog förra veckan.  Familjen här behövde också få ett avslut, eftersom begravning och allt skedde så snabbt därborta i Indonesien, var det ingen som kunde åka dit.  Det var en fin och sorglig stund....... Den här sången spelades:




Lördag.....

Lördagen blev inte riktigt som vi tänkt oss..... Det var meningen att vi skulle börja med en fotbollsmatch, där vi var ansvariga för "förfriskningar" till laget. Men det var en regnig dag och då ställer de in all verksamhet för att skydda gräsplanerna, så det blev inget med det. Sen var det tänkt att vi skulle åka ner till SD och hälsa på några vänner, men de var sjuka så det blev inget med det heller.......

Istället blev det först en lugn morgon, med frukost på sängen, vilket inte hör till vanligheterna hemma hos oss.


Sen tog vi en tur till........



.... Svenska ambassaden???......

Nu hade de kaviar igen, vilken glädje! Inte Kalles utan IKEAs egna varumärke....Det funkar säkert, än så länge har vi kvar sen senaste sverigebesöket. Och på tal om Sverigebesök....... så fick vi glädjande besked idag, Hedéns tänker dyka upp till sommaren!!!! (Oj då, Annika, nu råkade jag visst skriva det här.... ingen återvändo...;-))

onsdag 14 mars 2012

Ursäkta...

Vet ej vad som hänt, men jag är visst inte lika flitig med skrivandet längre. Livet flyter ju på och det som kändes speciellt i början är ju vardagsmat nu för tiden. Ibland när jag är ute och kör får jag påminna mig själv lite att titta på de vackra bergen i bakgrunden, palmerna som kantar vägen och det vackra solskenet...... Nu börjar det bli grönt också och vackra blommor i starka färger lite här och där.

Vi har fortfarande inte fått det slutgiltiga beskedet om "vårt" hus, men mäklaren sa att det rör på sig nu, så möjligen nästa vecka...... Tålamod!

Nej, nu är det bäst att jag fortsätter att förbereda mig inför söndagen. Ska leda musiken (lovsången) i kyrkan igen och vi övar i kväll så allt behöver vara i ordning. Jag börjar bli lite varmare i kläderna igen, fått tillbaka lite av mitt förlorade självförtroende. (Gud är så god och har perfekt timing för allt!!)

Ha det bra!

måndag 12 mars 2012

Baby Sarah

Församlingens missionärer i Indonesien har haft en svår tid den senaste månaden. Hon är dotter i pastorsfamijen i vår kyrka, och han är från Indonesien. De jobbar med skolor, barnhem och i församlingsarbete. De har en son på drygt 1 år och väntade sitt andra barn, en flicka som redan hade fått namnet Sarah. För en dryg månad sen fick de veta att hon hade ett ryggmärgsbråck, och att det satt högt upp. Hon föddes för 3 veckor sen, hennes mormor (vår pastorsfru) hade också åkt dit för att vara med under födseln och den första tiden hemma. Det fanns förutom ryggmärgsbråcket även andra komplikationer

Den lilla flickan dog i natt, men har fått betyda mycket på den här korta tiden. Det har varit många inblandade i att föröka få tag på resurser för operation och eventuell förflyttning för henne. Väldigt mycket engagemang........Och under tiden hon har legat där, har hennes pappa och mormor fått sprida ljus till andra familjer med svårt sjuka barn. En pojke klarade sig p g a att vår församling betalade en operation som hans föräldrar inte hade råd med. Så är det tydligen där, barn dör för att familjen inte har pengar till vård. (När jag bodde i sverige var jag inte alltid så förtjust i svensk sjukvård, men om man jämför med många ställen i världen, så kan man inte klaga...) Men för lilla Sarah var ett stort företag som Qualcom beredda att hjälpa till. (hennes morfar jobbar där) Nu behövdes inte det eftersom Jesus tog hem henne.......och som Christopher sa, "nu kan hon göra vad hon vill, till och med volter".... Ja, hon dansar med änglarna istället för att ligga och kämpa för livet i en kuvös. Hon har det bra, men det är svårt för alla andra förstås......Jag är god vän med båda Sarahs mostrar och deras familjer, det är en tung dag på jorden..... men glädje i himlen.......

måndag 5 mars 2012

"Guldrushen" i skolan

I dag hade Christophers klass en musikal om Guldrushen. Året var 1849 i Kalifornien.....


Han var lite konstig i magen i morse och efter lunch ringde de från skolan att han behövde hämtas. Nu ligger han och gnäller över magen, får se vad det blir av det...... Ingen träning idag alltså, BARA vila. (Och en och annan läxa...)

Sista dagen med gänget...

Igår var det sista dagen innan Kyhlstedts skulle bege sig hemåt igen. I alla fall Anna och barnen, Mattias och Jim är på ytterligare en jobbresa. Vi hade tänkt att åka ut och titta på valar, men man var tvungen att beställa biljetter för det långt innan, så det blev inget av med det. Istället åkte vi upp till Newport Beach för att strosa omkring lite. Vi hamnade på stranden också....

Sen var det bye, bye för den här gången....

Fotbollslaget

I lördags var det den 2:a matchen. De vann igen, kul för dem! De skulle också fotograferas i lördags, jag passade på att ta ett kort också.


Övriga familjen samt våra gäster var på stranden, så vi åkte också dit när matchen var klar.

På piren träffade vi på den här krabaten, plus att vi såg några delfiner i vattnet.