måndag 27 februari 2012

Härlig helg

Då var det måndagmorgon igen...... Vi har verkligen njutit av att ha våra vänner här. Som Christopher sa; "man känner sig så fri när man kan prata svenska"


På lördagen dök John upp också. Han är en god vän som bodde i Norrköping under en period. Han är amerikan och bor här nu, men inte i närheten av oss, så det var första gången vi sågs sen vi kom hit.

Kyhlstedts bodde på hotell den här helgen för att komma in i tiden lite bättre, så i går fick barnen använda hotellets pool. (uppvärmd) Man kan se på bilden vem som tycker att det är vinter och vem som anser det vara mer åt sommarvärme;-)

Nu är de på resande fot några dagar och återkommer till oss på torsdag. Då får vi en långhelg tillsammans! Det ser vi fram emot!!

fredag 24 februari 2012

Sverigebesök

Förbereder inför finbesök från Sverige. Familjen Kyhlstedt kommer hit i morgon och det ska bli sååååå kul!! Jag ser så mycket fram emot att få umgås med vänner som vi känner och som känner oss! Det kan jag inte påstå att vi hunnit få här än, man är på ett mer avvaktande, nyvänskapligt plan med de flesta här.....
Så nu har jag inte tid att sitta här minsann, måste få undan dammtussar och annat otrevligt i ett huj! Ha nu en trevlig helg ni också!

tisdag 21 februari 2012

Sjuklingar

Idag var det inte så mycket med mina barn..... Christopher har varit förkyld i flera dagar, och orkade inte iväg till skolan idag. Han såg ganska blek ut faktiskt. Joseph vaknade med ont i halsen.... får den ena så är det ju svårt att säga ifrån till den andra i vissa lägen. Med Joseph har jag mer börjat säga att han måste känna efter själv, han vill ju inte heller missa för mycket i skolan och få surt efteråt. Det blir inget Tv-spel på hela dagen i alla fall, sa jag bestämt ifrån. Inte förrän de skulle varit hemma i vanliga fall. Nu sitter de i Josephs säng och kör gamla hederliga "Sänka skepp". Ser rätt mysigt ut måste jag säga.

söndag 19 februari 2012

Tom i huvudet och möss i skåpet

Idag har jag fart omkring som ett skållat troll, jag tror mina långtråkiga dagar är förbi....
Jag hade hand om lovsången på mötet i morse, tätt följt av ett intensivt söndagsskol-pass. Sen snabbt hem och göra mat till gästerna som vi bjudit. En trevlig stund med dem och så snabbt ladda om och tillbaka till kyrkan. Det var en samling där i kväll, en annan person skulle ta hand om lovsången då, men han kände sig inte bra, så han bad mig att ta det. Båda tillfällena kändes bra, men vänsterhandens fingrar mår lite mindre bra just nu..... djupa skåror efter strängarna.

Mitt i matlagningen för gästerna stod det klart för mig att vi har objudna gäster i ett av köksskåpen. Jag avskyr verkligen råttor och möss av hela mitt hjärta, kan inte tänka mig värre! (ormar kanske?) Jag såg små lortar för ca en vecka sen, men ville inte tro att det var sant, så jag försökte bortförklara det hela. Det gick inte längre nu.... inga som helst tvivel:-(
Satte in en fälla i skåpet, så hoppas nu de går i den innan onsdag för då åker Jim bort några dagar och jag vill INTE plocka ur några döda möss ur fällor, och absolut inte ha kvar dem döda i skåpet. Ok, NU vill jag ha ett ett hus!!!!!!!!!!!!

torsdag 16 februari 2012

Öppen dörr

Jag har blivit tillfrågad om att leda lovsången i kyrkan på söndag. (Alltså en halvtimmes sång i början av gudstjänsten, om någon undrar) Har varit ganska nervös över att jag sa ja, och undrade om det var ett smart beslut........ Jag har ju varit med och spelat och sjungit i bakgrunden, men det är ju helt annat att ha hela ansvaret. Jag har ju gjort det förr en massa förstås, men har kommit ifrån det lite. Och tappat självförtroendet lite under vägen. I alla fall så sa jag ja, och frågade några jag har förtroende för om de kunde hjälpa till. I går kväll var det övning, och det kändes riktigt bra! Det var jag och ett gäng herrar;-) En av dem har just kommit till vår kyrka men är en riktig veteran i dessa sammanhang, han gav mig lite idéer och en massa uppmuntran. Nu känner jag att jag är på rätt spår, och att det var rätt att ta steget, även om det var lite läskigt.

Jag tror att det var en öppen dörr för mig, och jag tror vi får "öppna dörrar" i livet lite nu och då. Då gäller det att ha öppna ögon så att man inte missar dörren. Ibland är den lite långt ner och lite undanskymd och kanske inte ser ut som man har tänkt sig. Så gäller det också att man har modet att våga gå in igenom den.

Så den här söndagen blir det som i gamla tider: Jag leder lovsång, Jim predikar och jag har hand om söndagsskolan.......oj, oj, oj, men det är bara en engångshistoria, vi ska inte hamna där igen, Jag lovar!!

tisdag 14 februari 2012

Valentines Day

Sänder stora Kramar till alla nära och kära en dag som denna!
Det är ganska stort pådrag runt den här dagen här minsann. Man ska inte endast uppvakta sin käraste, utan kärleken sträcker sig åt alla håll...... Jag sträcker mig till barnen också, sen får det vara nog:-) Christopher hade med sig något till alla sina klasskompisar (kort eller något godis typ) Och så hade de fest i klassen.

Jag blev bjuden på lunch, inte illa! Det är en bra tid att gå ut på date när barnen ändå är i skolan. Men Joseph hörde talas om att husgruppen var inställd idag, vilket betyder att han missar sin "Broder-kväll", så han sa: "Ni kanske vill gå på bio eller nå't istället då?" Han tycker att det är mysigt att se på film och ha lite snacks, med sin bror, som en minifredag mitt i veckan.
Får se om vi kommer iväg eller hur det blir..... Annars får vi väl kura ihop oss framför datorn och kolla på en film i ett annat rum.

lördag 11 februari 2012

Bord från Grandpa & kalkon till hemlösa

Jims pappa har blivit sämre och vi ser verkligen timingen av att vara här just nu. Så skönt för Jim att kunna vara här och hjälpa till, och att bara vara till hands när förändringar måste ske. Grandpa har varit på sjukhus sen i julas och var nu redo att skrivas ut, men tilläts inte att återvända till sitt egna boende utan ansågs behöva mer hjälp. Det fanns en ledig plats på ett boende som kallas för "assisted living", de gick med på att han fick prova om det funkade för honom där. Man måste kunna ta sig fram för egen maskin och det kan han, men endast med hjälp av en rullstol eftersom han förlorade styrkan i benen under sjukhusvistelsen. Nästa steg var altseimers-vård och vi skulle hellre önska att han klarade sig på det här stället där han kan ha tv på rummet osv...


Det här gamla, fina bordet med anrik historia hamnade hos oss, i alla fall för tillfället. Det kommer från Grandpas familj och själva skivan är en del som lossnade från en bank i en jordbävning i San Francisco i början på 1900-talet.


I dag var det dags att föda hemlösa igen. Jag hade gjort den här rackaren i ordning i förväg......

Det är kul att få vara med och göra något för dem som behöver det!!

onsdag 8 februari 2012

fotbollsträning

Nu har Christopher tagit upp sitt fotbollsspelande igen. Började träna idag. Det verkade vara en bra tränare och ett bra lag, han var på samma nivå som de flesta. Ev kan Joseph få komma in och döma på matcherna, det skulle han gärna vilja. Vi missade att säga till från början, men hoppas det går ändå. Han passar nog som domare;-)

Igår var jag på tapet-jakt.... det slutade med att jag kollade Borås-tapeter på nätet istället. De hade lite på ett ställe, men på en affär sa de: Tapeter???? Nej, det slutade vi med för 6 år sedan. Jag tycker om målade väggar, men skulle tycka det var mysigt med tapet i något rum i alla fall..... Vi får se, kanske ska vänta på att få veta om vi verkligen får huset eller ej först ;-)

söndag 5 februari 2012

Ingen fan av super bowl

Idag ska man sitta i soffan hela eftermiddagen och titta på Amerikansk fotboll och äta chips. Jag är inte riktigt där än..... får se hur amerikaniserad jag blir med tiden.....
Resten av familjen sitter där i alla fall, jag kanske ska erkänna att jag satt där så länge chipsen fanns kvar;-)

Jaha, nu har jag blivit söndagskolfröken igen då! Jag har ju vanan inne, så det ska nog gå bra. Jag ska dela med en annan tjej, så jag behöver bara göra det 2 gånger/ månad. Ser faktiskt fram emot det:-)

Nehej, nu ska jag se om jag kan få kontakt med de andra.... Önskar er alla en bra vecka!!

fredag 3 februari 2012

Helgen stundar

Jag älskar känslan av att komma hem på fredagseftermiddagen, (vem gör inte det?) ingen läxa, ingen stress.......

Vilken förmån jag har som får lära känna så många nya människor! Idag hade jag en fransk mamma som jag lärt känna på skolan här. Vi hade mycket gemensamt och mycket att prata om, nästa vecka ska jag hem till henne. Har längtat efter vänner i vardagslivet och det känns som en förmån för varje person som dyker upp i mitt liv. Det är ju ett unikt tillfälle i livet, när man exponeras till ett helt nytt sammanhang, och i dagens läge med alla medier så kan man ju fortfarande hålla kontakt med sina gamla vänner (även om det inte blir detsamma förstås). Man byter alltså inte ut, utan bara lägger till!