fredag 30 december 2011

Mellandagar

Näst sista dagen på året....För ett år sen stod vi resklara, redo att ge oss ut på ett stort äventyr! Vi åkte tidig morgon på nyårsafton, och upplevde många tolvslag på vår resa västerut... men när vi fysiskt befann oss på tolvslaget låg vi och sov i Seattle, vaknade av tjo och tjim, och sov sedan vidare några timmar tills det var dags för den sista etappen på vår färd. När vi landade på Santa Ana flygplats väntade Lauri på oss. Hon tog oss vidare till Oceanside där Rick väntade med husvagnen som vi fick låna av dem. Konstigt att ett helt år har gått sen dess.

Nu har vi kommit att känna oss hemma på den här platsen på jorden. Är det ändå inte fantastiskt vad man kan anpassa sig och rätta in sitt liv efter de förutsättningar man har...... Fast det var ju en hel del kval för mig i början förstås.......;-) Nu har vi fått vårt lånelöfte och står inför nästa etapp, att köpa hus!

Detta nyår ska vi fira i alla fall!! Åker till några vänner i morgon kväll!!

Gott nytt 2012!!!

tisdag 27 december 2011

God fortsättning

Då var vår första jul som amerikaner till ända. Vi har verkligen haft det bra! Vi gjorde julafton så svensk vi kunde, hade t om Kalle kl 15, tack vare Oskar! På morgonen skypade vi med den svenska familjen i Bankekind.


Julbord!


Kalle Anka och hans vänner önskar oss en God Jul


Förväntansfull familj......

Julevangeliet


Charmig tomte..




På juldagen tog vi på oss den Amerikanska hatten och firade jul därefter...... Inte så stor skillnad men ändå..... Skinkan stod även på det bordet (och rödbetssallad eftersom jag tog med den...) Ricks föräldrar bor i Las Vegas och belönas varje vecka med en liten present från olika kasinon för att de har spelat och för att de ska fortsätta.... De har gjort till sitt lilla nöje att spara all dessa och göra en presentlek/utdelning med dem på juldagen.... Jättekul! Så efter den första stora utdelningen kom den i kvantitet ännu större.....



Grabbarna med kusinbarn Viktoria


Igår åkte vi till Discovery Center i Santa Ana. Massor med folk men mycket kul att göra och lära. De hade Star War special också just nu.


Nu har lugnet drabbat tre av oss, den fjärde är igång och jobbar igen. I kväll är vi inbjudna till en svensk/amerikansk familj. Det ser vi fram emot!

fredag 23 december 2011

Bråda dagar

Da'n före da'n...... Det är riktigt mysigt att få göra Jul för min lilla familj. Har just förberett julbordet, riktigt kul att få knåpa ihop sitt eget julbord. Är ju bortskämd med att få åka hem och njuta av mammas julbord..... Jag har verkligen ansträngt mig att hitta allt jag behöver, köpte ansjovis på IKEA för flera månader sen så att det inte skulle ta slut. Jag hittade t.om. kantareller i en affär för ett tag sen, till stuvningen på omeletten. Känner mig ganska nöjd faktiskt. Det är så stor skillnad när man inte jobbar också, vilken förmån att få använda sin tid hur man vill! Nästan i alla fall.... det är ju jullov nu.... Vi hade en smärre kris här igår morse, när Joseph blev medbjuden till Legoland av en kompis. (Det ligger ganska nära) Christopher kunde inte fatta hur orättvis jag var som lät honom följa med..... Försökte förklara för honom att han vinner på det i längden, annars måste jag ju säga nej om han skulle få göra något utan Joseph. Svårt att inse i stundens hetta..... Joseph som kände sig privilegierad sa i ett svagt ögonblick att han kunde följa med Christopher till skateparken i dag istället då. (något som Christopher alltid vill, men Joseph alltid vägrar...) Idag när det blev dags för besöket till Skateparken var han inte lika pigg på förslaget, men han hade ju lovat så så fick det bli och det var riktigt trevligt! Nu är det dags att laga lite middag, och sen njuta av lugnet..... Hoppas bara skumtomtarna från mamma kommer på posten i morgon.......GOD JUL allihopa!!!!

måndag 19 december 2011

Christmas Card Lane

Igår åkte vi till ett bostadsområde som är känt för att dekorera sina hus och trädgårdar till jul.
Helt otroligt att gå omkring där bland alla kreationer. Inte samma känsla på bild... men här kommer ändå ett smakprov.









En trevlig kväll förutom att den slutade med ett migränanfall för Chris:-(

söndag 18 december 2011

Julspel

Idag var det Julspel i kyrkan, båda sönerna var peppade på att vara med. Kul!!






Tyvärr fick jag ingen bild på när Jim sjöng "Oh Helga natt" med männen.......

fredag 16 december 2011

Ny vän och köttbullar

Idag har jag fått göra en ny bekantskap. En svensk tjej med en urgullig bäbis var hemma och fikade hos mig idag. Känner mig väldigt tacksam över att ha fått ännu en svensk vän! Och självklart är jag tacksam för alla andra vänner jag fått också oavsett nationalitet.

Satte sedan igång med att göra köttbullar för glatta livet. Har lovat till julfesten på husgruppen samt att Christopher ska ha med sig någon mat från sin nationalitet till skolan på tisdag. (Ni behöver inte göra det så avancerat, skrev läraren, om ni är från Mexico tar ni bara med en burk bönor..... Jaha, vad tar man med som är svenskt?? Kokt potatis? eller en burk sill kanske? näe, det fick bli köttbullar, avancerat eller inte.) Jag gjorde 165 stycken så det ska nog räcka till båda tillställningarna. (får göra lite till oss sen nästa vecka) Mitt största dilemma var bara att köksfläkten är trasig.... Den har varit heldöd i över en månad och vi kan inte få firman vi hyr av att sätta fart. Så har det varit med allt som behöver fixas, man får tjata! Det stinker köttbulle i hela huset och jag ser inte fram mot att städa allt fett i köket:-( Vill flytta snart!


Nu väntar jag på att Joseph ska komma hem och sällskapa med sin yngre bror så att jag kan få ta mina stavar och gå UT, behöver frisk luft och motion!
Ni därborta i Svedala har ju redan förbrukat er fredagskväll, men jag har min kvar minsann;-) Trevlig helg!!

torsdag 15 december 2011

Jul-show

Idag var det jul-show på Christophers skola. Kylig morgon, men solen kom fram så småningom. Jag var nöjd att jag hade långkalsonger och många lager upptill!


onsdag 14 december 2011

Adventskalender och Änglaspel

Vi har det så mysigt på kvällarna, kollar på Adventskalendern på svt play :-)


En vän till mig berättade att hon hade ett svenskt julpynt, nämligen ett änglaspel.
-Wow, sa jag, det har ju inte ens jag, men jag funderade på att skaffa mig ett...
I kväll fick jag ett av dem. Tack gulliga Rebecca och Ritzo!!


...Och jag kom lätt ihåg hur man satt ihop det sen mina bardoms jular.....

Lucia

Igår firade vi Lucia! Christopher och jag lussade för hans klass, samt berättade lite om svenska traditioner. Hans klass har ett litet miniprojekt om Sverige på gång just nu. Man kände sig lite udda som Lucia och Stjärngosse, men vi gjorde vårt bästa:-) Det blev mycket uppskattat och eleverna i klassen ställde många bra frågor och visade stort intresse. Kul!!

På kvällen tog vi en sväng till Helena och hennes familj och lussade för dem när vi ändå var på gång. Skulle ha tagit kort på oss, en rolig syn tror jag att det var;-)
Första gången på många år som jag inte lussar tillsammans med en grupp förskolebarn...... Nu är det ett år sen i dagarna som jag slutade mitt jobb. Det känns både länge sen och inte.....

I morse ringde min goa Karin, det är så överaskande och roligt när man får höra en välbekant, svensk röst i luren!! Sen skypade jag med mamma ganska länge så nu har jag fått mitt svenska intag för dagen. Time to move on.......Jag har faktiskt en lunch date med min man idag! Inte illa, eller hur!

måndag 12 december 2011

Julfest med släkten

Igår var det den årliga julfesten med släktingar. Vi har inte lyckats vara med på den på 16 år, så Jim såg verkligen fram emot den. Han har en ganska stor släkt, med mostrarna som är hel-italienare, föräldrarna flyttade hit med äldsta dottern. När Jim var yngre kretsade mycket runt familjen och hans mormor som verkade vara en enastående kvinna. Nu är det flera som inte orkar vara med, eller inte finns längre, som Jims mamma....... Lite annorlunda, men trevligt var det. Vi träffades på en restaurang åt buffé hade presentlek osv....


kom inte ihåg att fota i tid.... nåja...


Bröder

Nu har vi tagit in vår julgran och det verkar som att det funkar med allergierna:-)
(Blixten på kameran gjorde så att det ser ut som snö på de översta grenarna, men det är bara en illusion, den är grön helt igenom;-))
Idag är det riktigt regnruskigt väder..... lite bättre julstämning då!!

lördag 10 december 2011

Köpa julgran

Vi skulle ha åkt till Lancaster och hälsat på idag, men de vi skulle till blev sjuka, så det blev en hemmadag istället. passade ganska bra eftersom Jim kom hem från SF igår kväll och åker tillbaka dit i morgon. Vi gav oss ut för att köpa julgran i det strålande solskenet.


Annorlunda att svettas istället för att frysa, som man brukar när man väljer ut gran;-)
Tyvärr fick Joseph en allergisk reaktion bland alla granarna (även Jim kände av det), Vi köpte en i alla fall....... Får se om det går, han själv ville ju så gärna ha en riktig gran.....

Efter maten festade vi på godsaker som Mattias (Jims chef) hade med sig till oss....
Tack!!!!! Så smaskigt!!!

fredag 9 december 2011

Degraderad

Det är konstigt att ha gått från att vara "allvetande mamma" till att yngsta sonen inte tror att jag förstår någonting om livet här.... Det kan vara allt från läx-uppgifter till som igår; klädkod. Hans lärare hade sagt att de skulle vara lite bättre klädda eftersom de skulle gå på teater. De skulle ha "a shirt with a collar" (alltså en skjorta med krage) Läraren hade pekat på en kille som hade en pikétröja med uppfälld krage, och Christopher hade fastnat för att det var något uppstående. Han tänkte att jackan som hade dragkedja och gick och dra långt upp skulle vara en bra idé...... Han hade ingen pikétröja, men väl många skjortor som han kunde ha. Jim, som nu för tiden har fått ikläda sig rollen som den allvetande (anar ett uns av avundsjuka...), var i San Francisco..... Det var ingen annan lösning än att ringa och störa honom i ett möte, han sa ju förstås samma sak som jag till gossens förtret. Men då gick det bra i alla fall....
Ja, ja, jag får helt enkelt foga mig i att vi kommit till en punkt i livet där pappa vet bäst!

tisdag 6 december 2011

Nära ögat i trafiken..... och röjning i vildmarken

Igår kväll var jag centimetrar från en rejäl krock. Jim hade lämnat in volvon och den blev inte färdig, så han ringde och bad mig komma och hämta honom på jobbet. Klockan var runt fem, så det var ganska mycket trafik. Jag körde i en fil med ganska många bilar, men det flöt på bra, behövde byta fil, så jag slängde ett getöga över axeln, och när jag tittade tillbaka framåt, så var det stopp framför mig. Det hade fyllt på så snabbt framför mig att alla bilar stod stilla, jag hade inte en chans att stanna, så det var bara att kränga ut bilen blixtsnabbt i den filen jag just kollat över axeln på. Som tur var, så var det ingen bil just där. Sååå läskigt!! Jag var helt skakis när jag kom fram. Jim berättade då att han gjort exakt samma sak förra veckan..... Än är jag inte kompis med trafiken här......men det går bättre och bättre ändå. (förutom igår förstås) Änglarna har väl fullt sjå med mig när jag är ute och kör......

Idag var jag tvungen att ta mig ann den vildvuxna trädgården. Palmerna och kaktusarna som jag tyckte var så exotiska när vi flyttade in, ligger nu längst ner på listan. Palmerna skräpar ner så förskräckligt och kaktusarna är ju rent ut sagt otrevliga. I alla fall när man måste in och emellan för att rensa ogräs runt omkring. De med stora taggar kan jag ha överseende med, men den som har små, små taggar som nästan ser ulliga ut är helt förskräcklig. Och just mitt i den växer det upp en massa ogräs hela tiden. Det går åt ett par trädgårdshandskar varje gång för det går inte att få bort taggarna. I slutet körde jag utan, var ju så full av taggar ändå....
Nu ser det lite bättre ut i alla fall, och jag har flera dagars arbete med pincetten framför mig för att försöka bli taggfri igen;-) (Nu har ju alltså en anledning att vara lite rivig mot familjen....;-))

lördag 3 december 2011

Ladies christmas brunch

Idag har vi haft vår jul-brunch. Det har varit en hel del att pyssla med innan... Jag hade ansvar för att duka ett bord, och vara värdinna för det, samt att leda några julsånger. Borden var spännande kreationer...... mitt var ganska enkelt jämförelsevis... Här kommer några bilder, tror nog att ni kan gissa vilket som var mitt.










Här är mitt sällskap.......


Och här är ett annat sällskap....;-)

Nu har lugnet infunnit sig så här på lördagskvällen....... Joseph är och sover över hos en kompis och Christopher ska följa med en kompis på bio. Alla nöja och glada!!

fredag 2 december 2011

Rock-konsert

Igår var det avslutning på Christophers trumlektioner. De avslutar alltid med en konsert. En så'n konsert där man behöver ta med sig en välvillig inställning och gärna öronproppar;-)

Han gjorde det bra tyckte jag, kanske börjar bli dags för enskilda lektioner för honom nu... får se hur vi gör......De lär sig i alla fall att ha roligt med musiken!!